Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea repezentanţilor Comisiilor reunite pentru muncă, familie şi protecţie socială și drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorități din Senat şi Camera Deputaţilor cu Comisarul european pentru Egalitate, Helena Dalli (7 martie 2023)

În ziua de 7 martie a.c., a avut loc întrevederea reprezentanților Comisiilor pentru muncă, familie şi protecție socială și drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi din Senat şi Camera Deputaților cu Helena Dalli, Comisarul european pentru Egalitate. Vizita oficialului european a marcat Ziua Internațională a Femeii, celebrată la data de 8 martie.
Cu această ocazie, subiectele dezbătute au vizat egalitatea de șanse între femei și bărbați, eliminarea disparităților pe piața forței de muncă, drepturile şi integrarea persoanelor cu dizabilităţi, strategia privind drepturile comunității rome, lupta împotriva discriminării, combaterea violenței domestice, asigurarea participării egale a femeilor și bărbaților în diferite sectoare ale economiei, în procesul decizional și în politic.
Discuțiile au fost conduse de senatoarea Anca Dragu, președinta comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități. În alocuţiunea sa, senatoarea a subliniat necesitatea ca femeile să se afle la masa deciziilor,  a sugerat ca în rapoartele anuale de țară ale Uniunii Europene să fie o secțiune care să analizeze politica de gen în fiecare stat membru și să existe o recomandare specifică de țară pentru politicile de gen. „Așa vom avea o abordare orizontală pe acest subiect,  iar pentru noi, în România, va fi un real suport pentru efortul de a îmbunătăți reprezentarea și accesul femeilor în politică”, a afirmat senatoarea Dragu.
În cadrul dezbaterilor, participanții au subliniat că România susține creșterea investițiilor în serviciile de îngrijire și sprijină femeile în echilibrarea vieții profesionale cu viața privată, urmărind politici echitabile de remunerare și politici de eliminare a violenței și hărțuirii, de orice fel, la locul de muncă, în familie și în mediul online.Go to top