Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Relaţii internaţionale - Activităţi multilaterale

Cea de-a 204-a reuniune a Consiliului Executiv al UNESCO (Paris, 11-15 aprilie 2018)

Dl senator Novak Csaba-Zoltan, vicepreședinte al Comisiei permanente comune a Camerei deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO și dl senator Alexandru Pereș, membru al Comisiei, au participat la cea de-a 204-a reuniune a Consiliului Executiv al UNESCO (Paris, 11-15 aprilie).
 
Delegația română a avut întâlniri de lucru cu oficiali ai Delegației României la UNESCO și ai Secretariatului UNESCO, pe următoarele teme: promovarea noii rezervaţii a biosferei Porţile de Fier, ce urmează a se constitui  pe teritoriul actualului Parc Natural Porţile de Fier; finalizarea constituirii Rezervaţiei Biosferei transfrontaliere trilaterale Delta Dunării – Prutul de Jos dintre România, Ucraina şi Moldova; situația Rezervaţiei Munţii Rodnei şi a Rezervaţiei Retezat, aflate în pericol de a fi eliminate din lista Rezervaţiilor Biosferei.
 
Delegația română a solicitat monitorizarea dosarelor propuse pentru înscriere în Lista Patrimoniului cultural material și imaterial al umanității - Peisajul Cultural Minier de la Roșia Montană, Ansamblul monumental realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu, Cămașa cu altiță - și monitorizarea pădurilor virgine de fag, înscrise în Lista Patrimoniului mondial UNESCO. Totodată, a susținut includerea Geoparcului Ținutul Buzăului în rețeaua globală de situri UNESCO.


Go to top