Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, cu o delegație coreeană, condusă de Kang Hwan Seug, viceministrul Administrației Programului de Achiziții pentru Apărare al Republicii Coreea

Senatorul Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a avut o întrevedere cu o delegație coreeană, condusă de Kang Hwan Seug, viceministrul Administrației Programului de Achiziții pentru Apărare al Republicii Coreea,  miercuri, 5 iulie a.c.
Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a apreciat dinamica foarte bună a relațiilor bilaterale între cele două state, menționând, în context, cele trei vizite recente în România, ale prim-ministrului sud-coreean.
Demnitarul român a menționat sărbătorirea anul acesta a 15 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state și a accentuat necesitatea revigorării obiectivelor prevăzute în acesta, având în vedere contextul geopolitic actual, precum și  necesitatea cooperării celor două țări în combaterea efectelor generate de războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina.
De asemenea, în cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au pus accentul pe avansarea proiectelor bilaterale comune, în special, în plan economic și sectorial, incluzând și industria de apărare, precum și  necesitatea identificării unor noi oportunități de colaborare și investiții.
 
 



Go to top