Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comisia de Constituționalitate, raport favorabil unanim pentru inițiativa #fărăpenali

Comisia de Constituționalite a Senatului a adoptat astăzi un raport favorabil pentru propunerea legislativă L447/2020 reprezentând inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției cunoscută sub denumirea „Fără penali în funcții publice”.

La lucrările comisiei au participat 6 senatori, Gheorghe Pop, Marius Nicoară, Constantin Cadariu, Császár Károly Zsolt, Mario Oprea și Nicu Fălcoli, iar votul favorabil raportului a fost unul unanim.

Senatorul USR Nicu Fălcoi, Președintele Comisiei de Constituționalitate: ”Este important că am reușit să adoptăm raportul, deblocând, astfel, parcursul parlamentar al uneia dintre cele mai importante legi din actuala legislatură. Inițiativa legislativă #fărăpenali, susținută de USR, este o lege a lustrației, care nu va mai permite personalelor care au încălcat legea să mai facă legi în parlament sau să mai conducă administrațiile locale, gestionând banul public. Este acum posibil ca referendumul pentru adoptarea ei să se poată desfășura tot pe 6 decembrie, odată cu alegerile parlamentare.”

Senatorul USR Nicu Fălcoi, președintele Comisiei de Constituționalitate, a trimis, ieri, încă o solicitare către Comisia Juridică a Senatului în care cerea reunirea Comisiilor de Constituționalitate și a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări pentru a se putea discuta și redacta raportul în cazul inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției „Fără penali în funcții publice.”

Comisia Juridică s-a întrunit astăzi, la convocarea lui Șerban Nicolae, iar propunerea legislativă L447/2020 reprezentând inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției cunoscută sub denumirea „Fără penali în funcții publice” nu s-a aflat pe ordinea de zi.

Ședința a fost convocată de Șerban Nicolae care și-a dat demisia din PSD, fapt care atrage de drept pierderea șefiei Comisiei Jurice. Senatorul USR George Dircă a părăsit ședința, în semn de protest față de comiterea unui abuz.
 



Go to top