Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Anunțuri

ANUNŢ pentru alegerea celor doi reprezentanți ai societății civile în Consiliul Superior al Magistraturii

            În conformitate cu dispozițiile Legii nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și potrivit Hotărârii Biroului permanent al Senatului din data de 31 octombrie 2022, Senatul României și Consiliul Superior al Magistraturii anunță că, în perioada 4 noiembrie – 5 decembrie 2022, în vederea alegerii celor doi reprezentanți ai societății civile în Consiliul Superior al Magistraturii, organizațiile profesionale ale juriștilor, consiliile profesionale ale facultăților de drept acreditate, asociațiile și fundațiile care au ca obiectiv apărarea drepturilor omului pot propune Biroului permanent al Senatului câte un candidat. Totodată, potrivit hotărârii Biroului permanent din data de 31 octombrie 2022, în perioada 6 – 12 decembrie a.c., pe paginile de internet ale Senatului și Consiliului Superior al Magistraturii, se afișează lista candidaților și documentele prevăzute de lege.
            Pot fi aleși ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii reprezentanți ai societății civile care îndeplinesc următoarele condiții: sunt specialiști în domeniul dreptului, cu o vechime de cel puțin 7 ani într-o profesie juridică sau în învățământul juridic superior, se bucură de înaltă reputație profesională și morală, nu au făcut parte din serviciile de informații înainte sau după anul 1990, nu au colaborat în niciun fel cu acestea și nu au un interes personal care influențează sau ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate și imparțialitate a atribuțiilor prevăzute de lege, nu au calitatea de membru al unui partid politic și nu au îndeplinit în ultimii 5 ani funcții de demnitate publică. Candidații depun o declarație autentică în sensul că nu au fost lucrători operativi şi nu au colaborat, în niciun fel, cu oricare serviciu de informații, înainte sau după anul 1990.
            Propunerile de candidaturi se depun la Biroul permanent al Senatului, însoțite de documentele prevăzute la art. 19 alin. (3) din Legea nr. 317/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Candidații propuși vor prezenta Senatului documentele prevăzute la art. 7 alin. (4) din Legea nr. 317/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cazierul judiciar.
 
 


Go to top