Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Radu Mihail: USR va continua demersurile începute în urmă cu un an și jumătate de creștere a implicării diasporei în viața politică a țării

USR va continua demersurile începute în urmă cu un an și jumătate de creștere a implicării diasporei în viața politică a țării anunță Radu Mihail, senatorul USR de Diaspora
USR consideră că Diaspora este este o forță care are potentialul să transforme România, așa cum a a demonstrat votul masiv la alegerile europarlamentare din mai 2019 și cele prezidențiale, din noiembrie 2019.
Radu Mihail, senator USR de Diaspora: ”Împreună cu colegii din USR, am luptat împotriva dezinformărilor de tipul « votul tău nu contează » sau « statul român te va șicana dacă afla de tine». Prin initiațiva #stopcozilavot i-am incurajat și susținut pe cetățenii români în efortul de a-și obține drepturile: mai multe secții de votare mai aproape de locuință și asigurarea unui proces de votare eficient și fără cozi. Am constituit o echipă puternică, 1300 de oameni, de departe cel mai mare numar mobilizat vreodată de o forță politică în afara granițelor, care au reprezentat Alianta USR Plus si au contribuit la buna desfasurare a activitatii in birourile sectiilor de votare”.
Contribuția USR Diaspora, alături de alte organizații ale românilor, în organizarea alegerilor peste hotare a avut rezultate directe: în Italia au votat mai mulți romani decât în judetul Buzău, în Marea Britanie, mai mulți decât în Alba, în Germania decât în Gorj, în Vrancea sau în Brăila.
USR consideră că cei aproape un milion de votanți și toată Diaspora trebuie să-și aducă mai mult contribuția la schimbarea în bine a țării și să aibă posibilitatea de a fi reprezentați corespunzător în Parlament, prin creșterea numărului de parlamentari de Diaspora.
Radu Mihail: ”Asteptăm ca actuala guvernare PNL să își respecte angajamentele și să supună la vot în Camera Deputatilor propunerea noastră care este gata de a fi votată, dar care a fost ascunsă în sertare de PSD. Asa cum am cerut încă de acum doi ani, vrem ca românii din Diaspora care încă sunt legați de România să își poată vota parlamentarii din județele de unde provin. Iar noi ne vom bate pentru asta.”
De asemenea, USR va incuraja si îi va sprijini românii din Diaspora să se implice în alegerile locale de anul viitor, să poată pune umărul la viața politică a localităților de unde provin, promovând și susținând candidați, participând la campanie, aducând un suflu nou în politica locală.
 

Go to top