Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Mesajul președintei a.i. a Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, către comunitatea musulmană din România, cu ocazia intrării în luna postului Ramadan

Comunitatea musulmană din România intră într-o perioadă sfântă, de post și rugăciune, reflecție spirituală și armonie, Ramadanul reprezentând cea mai importantă lună din an pentru credincioșii musulmani. 

Cu acest prilej, în numele Senatului, reafirm angajamentul ferm față de protejarea și promovarea drepturilor minorităților etnice și religioase de pe teritoriul statului român, acestea reprezentând valori fundamentale ale societății noastre.

Totodată, reiterez importanța pe care Senatul o acordă dialogului permanent cu reprezentanții tuturor cultelor, precum și aprecierea față de aportul pe care comunitatea musulmană îl aduce la îmbogățirea culturii și consolidarea democrației române.

Adresez, cu această ocazie, calde urări de pace și prosperitate credincioșilor musulmani din România și etnicilor turci și tătari.

Ramadan Karim!



Go to top