Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatoarei Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru apărare, ordine publică și securitate națională, cu Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze la București

Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru apărare, ordine publică și  securitate națională a avut luni, 27 februarie a.c., o întrevedere cu Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze la București, însoțită de o echipă de diplomați ai ambasadei.
Înaltul demnitar român a arătat că dialogul politic recent, substanțial și dinamic, confirmă viziunea comună a celor două țări, pe multiple teme de pe agenda europeană și internațională, mai ales în contextul generat de agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina. În acest context, a fost reiterată aprecierea României pentru contribuția Franței la consolidarea Flancului Estic al NATO, prin detașarea de forțe armate pe teritoriul României și asumarea rolului de națiune cadru a Grupului de Luptă din România.
Senatoarea Nicoleta Pauliuc a evocat actualul context european care rămâne deosebit de complex, mai ales având în vedere implicațiile generate de agresiunea nejustificată a Rusiei în Ucraina. „În această situație dificilă, este importantă pentru ambele părți continuarea demersurilor pentru o abordare bazată pe unitate, solidaritate și convergență, astfel încât să poată fi depășite provocările actuale. Cetățenii au nevoie de răspunsuri imediate care să asigure un proces rapid și durabil de redresare a economiilor noastre. Pentru România, acest proces este cu atât mai important cu cât dorim să revenim cât mai repede la un ritm de creștere sustenabil, care să ne permită diminuarea decalajului de dezvoltare față de media UE”, a afirmat președinta Comisiei pentru apărare.
Președinta Comisiei pentru apărare, ordine publică și securitate națională a salutat decizia istorică luată la Consiliul European din iunie, de a recunoaște perspectiva aderării la Uniunea Europeană a Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei și acordarea statutului de candidat pentru Ucraina și Republica Moldova. „Decizia a fost de natură să genereze convingerea că putem acționa uniți, într-o manieră vizionară, pentru a proiecta viitorul unit al Europei. Evoluțiile generate de conflictul din Ucraina au dovedit, încă o dată, că România are atât capacitatea, cât și angajamentul de a face față provocărilor majore și de a asigura o gestionare eficientă a frontierei externe a UE. O decizie pozitivă cu privire la aderarea noastră la Schengen nu va face decât să reconfirme formal această evaluare”, a reiterat demnitarul român.



Go to top