Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintei Senatului, doamna Anca Dana Dragu, cu președinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu

Președinta Senatului, doamna Anca Dana Dragu, a avut o întrevedere marți, 20 aprilie a.c., cu președinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu. Demnitarul român a folosit acest prilej pentru a o felicita pe doamna Maia Sandu pentru alegerea în funcție.

Atât președinta Senatului, cât și președinta Republicii Moldova, au evidențiat relațiile excelente dintre cele două popoare și state în spiritul valorilor democratice și a respectului reciproc.

Anca Dana Dragu a menționat că relațiile bilaterale sunt facilitate de istoria, limba, cultura și aspirațiile comune. În acest context, președinta Senatului și-a reafirmat sprijinul, în plan parlamentar, pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale și susținerea autorităților Republicii Moldova pentru un parcurs de succes către un stat de drept.
Temele abordate în cadrul întrevederii au vizat actualitatea politică, economică, cea a traficului de persoane și a violenței domestice.

„Apreciez în mod deosebit faptul că Republica Moldova este condusă de o doamnă președintă pro-europeană. În condițiile geo-politice pe care regiunea le-a cunoscut în ultimele decenii, parcursul european este singura garanție pentru cetățenii Republicii Moldova pentru prosperitate, securitate și stabilitate”, a declarat Anca Dana Dragu.
La întrevedere au participat vicepreședintele Senatului, doamna Alina Gorghiu, președinta Comisie Juridice, doamna senator Iulia Scântei, președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul senator Angel Tâlvăr și domnul senator Radu Mihail, membru al Comisiei de politică externă.



Go to top