Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Ședința comună a membrilor Comisiei pentru politică externă și Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională ale Senatului României cu Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova

În data de 21 februarie a.c. a avut loc ședința comună a membrilor Comisiei pentru politică externă și Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională ale Senatului României cu Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova.
Întrevederea a avut loc în marja vizitei în România a oficialului guvernamental din Republica Moldova.
Senatorul Corlățean a evidențiat cooperarea foarte bună, de substanță, între România și Republica Moldova, bazată pe identitatea națională, de limbă, istorie și cultură, fapt care fundamentează ab initio sprijinul oferit de țara noastră autorităților de la Chișinău.
A fost reiterată susținerea constantă acordată de România într-un moment în care Republica Moldova traversează multiple provocări, susținere care, la capitolul politicii externe a țării noastre, se situează la cel mai înalt nivel al importanței, pe același plan cu activitatea pe palierele european, euro-atlantic și al Parteneriatului strategic cu SUA.
A fost evidențiat rolul diplomației parlamentare în consolidarea relațiilor bilaterale.
Au fost discutate și teme aflate pe agenda internațională, în contextul agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei.
La ședința comună au participat, din partea Comisiei pentru politică externă a Senatului României, senatorul Ion Marcel Vela, vicepreședintele comisiei, precum și senatorii Sebastian Răducanu, Alfred Laurențiu Antonio Mihai, Levente Novák și Adrian Costea, membri.



Go to top