Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

USR: Urgentați finalizarea procedurii în cazul cererii DNA de încuviințare a umăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu

Grupul parlamentar al Uniunii Salvați România din Senat a solicitat încă o dată Biroului Permanent al Senatului să întreprindă toți pașii necesari pentru finalizarea procedurii în cazul cererii de încuviințare a urmăririi penale a domnului Călin Anton Popescu Tăriceanu, înaintată de Direcția Națională Anticorupție la data de 7 noiembrie 2018. Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a amânat de mai multe ori, pe motive din cele mai absurde, discutarea chestiunii și elaborarea raportului.
 
Senatorii USR consideră că tergiversarea finalizării acestei proceduri este de natură a afecta grav credibilitatea Senatului României. În acest sens, grupul USR a solicită Biroului Permanent să pună în vedere Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări finalizarea în termen de 24 de ore a raportului asupra cererii de încuviințare a urmăririi penale a domnului Călin Anton Popescu Tăriceanu, înaintată de Direcția Națională Anticorupție.
 
”Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a depășit cu mult orice termen pe care și l-a dat pentru finalizarea raportului și trimiterea lui în plen, petru a fi votată cererea DNA. Călin Popescu Tăriceanu un se mai poate ascunde în spatele zidului făcut de PSD în jurul celor care au probleme cu justiția. În cadrul Biroului Permanent am susținut că este imperios necesar ca senatorii să poate dezbate de urgență chestiunea, în plenul de mâine, după ședința Comisiei și elaborarea raportului. Din păcate, coaliția PSD –ALDE nu a înțeles nimic din ce s-a întâmplat în ultimele 48 de ore, anume că românii un mai au răbdare cu cei care simt că pot călca în picioare legile, și au dat termen comisiei pentru elaborarea raportului până miercuri ”, spune Senatorul USR Vlad Alexandrescu, vicelider al grupului USR, la dezbaterile din BP al Senatului.
 
De asemenea, în plenul Senatului, senatoarea USR Florina Presadă a protestat față de lipsa de pe ordinea de zi a ședinței de azi a discuscutarea Raportului Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări privind cererea DNA ce-l privește pe Călin Popescu Tăricenu.



Go to top