Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, domnul Cristian Dumitrescu, a avut o întrevedere ieri, 14 martie a.c., cu E.S. domnul Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România.
Cu această ocazie, domnul senator Cristian Dumitrescu l-a felicitat pe E.S. domnul Sergey Minasyan, pentru numirea sa ca ambasador acreditat în România, asigurându-l că se bucură de întreg sprijinul în îndeplinirea cu succes a mandatului său.
În cadrul dialogului, au fost evidențiate relațiile foarte bune dintre România și Republica Armenia, bazându-se pe legăturile istorice și culturale între români și armeni. Președintele Comisiei pentru politică externă a amintit că minoritatea armeană a avut o reală contribuție de-a lungul timpului la îmbogățirea patrimoniului cultural al României, fiind bine integrată în societatea românească, păstrându-și în același timp identitatea și cultura.
Domnul senator Cristian Dumitrescu a subliniat importanța, pentru ambele țări, a păcii și stabilității în bazinul extins al Mării Negre. În contextul noilor realități geopolitice, după anexarea ilegală a Crimeii de către Federația Rusă, demnitarul român a arătat rolul deosebit de important al diplomației parlamentare și cooperării în cadrul organizațiilor la care ambele Parlamente sunt membre.



Go to top