Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Comunicat de presă – primirea de către doamna Anca Dana Dragu, președinta Senatului României, a E.S. doamnei Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadoarea Republicii Tunisiană în România – joi, 4 martie 2021

Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a primit-o joi, 4 martie a.c, pe E.S. doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadoarea Republicii Tunisiene în România, în cadrul unei vizite de prezentare. În cadrul dialogului, au fost abordate teme ce țin de cooperarea bilaterală româno-tunisiană în plan parlamentar, teme din domeniul social, economic și, mai ales, educațional.
Părțile au convenit asupra necesității intensificării dialogului în plan politic și parlamentar româno-tunisan și în format fizic, pe măsură ce efectele pandemiei Covid 19  vor scădea și vor permite acest lucru. Discuțiile au vizat stabilirea unui calendar de acțiuni comune care se vor desfășura în format online, în primă fază, având în vedere contextul sanitar global, urmând a fi efectuate și vizite de lucru, și schimburi de experiență între reprezentanții Senatului României și omologii tunisieni. A fost subliniată, totodată, necesitatea întăririi cooperării bilaterale mai ales în ceea ce privește lupta împotriva terorismului și migrația.
Anca Dragu a subliniat faptul că România rămâne angajată în consolidarea relației UE cu statele partenere din Vecinătatea Sudică, atât Uniunea Europeană, cât și Tunisia trebuind să depună eforturi pentru a oferi o vizibilitate mai mare relației lor strategice și beneficiilor acestei cooperări pentru cetățenii de pe ambele părți ale Mării Mediterane. De asemenea, a fost abordată necesitatea cooperării bilaterale în cadrul Summitului Francofoniei, ce va avea loc în noiembrie 2021.
Totodată a fost abordată cooperarea în planul educației și al studenților tunisieni care studiază în țara noastră, respectiv procedurile de acordare și prelungire a vizelor de studii ale acestora.
Președinta Senatului a adresat aprecieri pentru denumirea unei piațete din capitala Tunis cu numele de Regina Maria, în fața ambasadei României din acest oraș.



Go to top