Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România

Doamna senator Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, l-a primit vineri, 22 octombrie a.c., pe E.S. domnul Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania la București, în cadrul unei vizite de prezentare.
Temele abordate în cadrul întrevederii au vizat cooperarea bilaterală în plan parlamentar, multilateral, în cadrul NATO, precum şi teme aflate pe agenda internaţională.
Preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională i-a adresat E.S. ambasadorul Peer Gebauer felicitări pentru numirea ca șef al misiunii diplomatice germane la Bucureşti şi i-a urat succes în exercitarea mandatului. Domnia sa a folosit prilejul pentru a saluta faptul că, în pofida crizei pandemice globale, relațiile bilaterale excelente, de natură strategică, dintre România și Germania și-au menținut soliditatea.  Senatorul Nicoleta Pauliuc a punctat rolul important pe care îl are comunitatea românească din Germania, una dintre cele mai mari din afara țării, și comunitatea etnicilor germani din România, care constituie o punte solidă de legătură între cele două ţări.
În cadrul întrevederii au fost abordate și teme ce ţin de intensificarea colaborării în domeniul economic și militar, partea română subliniind importanţa dezvoltării şi diversificării legăturilor economice, un pilon de bază al cooperării bilaterale,  în România existând un potențial foarte mare pentru investiţii şi cooperare, inclusiv în domeniul industriei de apărare.
Senatorul Nicoleta Pauliuc a prezentat obiectivele politice al mandatului domniei sale, cu precădere cele privind protecţia cetăţeanului, combaterea traficului de persoane şi diminuarea numărului de persoane dispărute. În acest sens, a menționat propunerea de modificare a proiectului de Lege privind căutarea persoanelor dispărute, care presupune implementarea, de către Poliția Română, a unui sistem informatic integrat care să asigure transmiterea în timp real a informațiilor și comunicărilor în cazurile de dispariție de persoane.
Preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Nicoleta Pauliuc a vorbit, de asemenea, și despre preocuparea constantă legată de îmbunătățirea condițiilor de tratament și a calității vieții bolnavilor de cancer. În acest sens, a amintit de cele două inițiative legislative proprii depuse prin care:
 (a) se va oferi consiliere psihologică pentru pacienți și cei care au grijă de ei și vor fi acordate zile de concediu și indemnizație pentru cei din urmă;
 (b) va fi instituită Ziua națională a supraviețuitorului de cancer.
 
 
 
 



Go to top