Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranță națională, a E.S. Adelheid Folie, ambasadorul Republicii Austria în România

Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a primit-o în data de 25 noiembrie a.c., pe E.S. Adelheid Folie, ambasadorul Republicii Austria în România.
În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte ale relației bilaterale curente, cu accent pe aderarea României la spațiul Schengen.
Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică si siguranță națională a evidențiat foarte bunele relații existente în plan economic între cele două state, cu precădere investițiile austrice în România, reliefând în acest context relevanța aderării României la Spațiul Schengen pentru întărirea pe mai departe a acestora.
Având în vedere recentele declarații ale unor înalți oficiali austrieci, domnia sa a făcut apel la reprezentantul la București al acestei țări de a transmite mesajul unitar al clasei politice române, achiesat și de un număr important de factori de decizie europeni, cum că aderarea României la Spațiul Schengen constituie un lucru foarte util și necesar arhitecturii actuale și viitoare a Uniunii Europene, fiind benefic tuturor statelor Uniunii și tuturor factorilor interesați.
Demnitarul român a reiterat faptul că un refuz, motivat exclusiv politic în acest sens, ar întării curentul populist și ultranaționalist. Președintele comisiei  a subliniat că așa cum România înțelege să fie atașată valorilor europene și își respectă cu strictețe toate angajamentele politice și administrative pe care și le-a asumat, este absolut necesar ca toate forțele pro-europene și pro-democratice să manifeste susținere pentru aderarea României la Spațiul Schengen, acest lucru fiind așteptat și de la prietenii noștri austrieci. În acest sens, senatorul Nicoleta Pauliuc a reliefat totodată opinia domniei sale, şi anume că politica dialogului este cheia succesului şi are un rol important în desfășurarea şi rezolvarea unor situați de acest gen. 
La această întâlnire a participat şi Hans Arzbacher, atașat Afaceri Interne în cadrul ambasadei Austriei.Go to top