Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatoarei Roberta-Alma Anastase la Reuniunea specială a Comisiei Permanente și la prima reuniune din 2023 a Grupului de lucru privind Regulile de procedură ale Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre

În data de 17 ianuarie a.c. au avut loc, la Istanbul, în organizarea Secretariatului Internațional al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), Reuniunea specială a Comisiei Permanente și prima reuniune din 2023 a Grupului de lucru privind Regulile de procedură ale APCEMN.
La cele două reuniuni au participat delegațiile parlamentelor din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Macedonia de Nord, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Serbia, Turcia și Ucraina.
Senatoarea Roberta-Alma Anastase, membră a Delegației Parlamentului României la APCEMN, președinta Comisiei juridice și politice a Adunării, a prezidat prima reuniune din 2023 a Grupului de lucru privind Regulile de procedură ale APCEMN. Grupul a examinat mai multe amendamente propuse de delegațiile naționale, care au ca scop îmbunătățirea funcționării Adunării, inclusiv printr-o mai bună valorificare a instrumentelor și platformelor digitale.
Lucrările reuniunii speciale a  Comisiei Permanente s-au concentrat pe pregătirile în vederea marcării celei de-a 30-a aniversări a APCEMN. Participanții au trecut în revistă calendarul de activități și reuniunile ce urmează a fi organizate cu acest prilej pe tot parcursul anului 2023.



Go to top