Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatoarei Gabriela Crețu la reuniunea informală cu vicepreședintele Comisiei Europene responsabil pentru relații interinstituționale și prospectivă, Maroš Šefčovič

Joi, 24 noiembrie a.c., senatoarea Gabriela Crețu, membră în Comisia pentru afaceri europene, a participat la o întrevedere în format videoconferință cu Maroš Šefčovič, vicepreședinte al Comisiei Europene responsabil pentru relații interinstituționale și prospectivă, tema discuțiilor fiind stadiul relațiilor UE – Marea Britanie.
În cadrul discuțiilor prezidate de către Ondřej Benešík, președinte al Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul Republicii Cehe, a predominat subiectul modificărilor dorite de Regatul Unit asupra protocolului privind Irlanda și Irlanda de Nord.
Vicepreședintele Maroš Šefčovič a subliniat importanța încrederii reciproce dintre UE și Marea Britanie și a angajamentului față de Acordul din Vinerea Mare, exprimându-și dorința ca Uniunea să demonstreze că a luat naștere ca proiect de pace și că își continuă această misiune.
Senatoarea Gabriela Crețu și-a exprimat regretul că Uniunea Europeană a pierdut ocazia de a aborda Brexit-ul ca pe o oportunitate de a-și ranforsa pilonul social. Aceasta a subliniat că preocupările privind granița cu Irlanda de Nord sunt valide și nu își vor găsi rezolvarea în instrumente birocratice, ci în dialogul cu întreaga sferă politică din Regatul Unit, având în vedere abordările neunitare ale partidelor britanice.
La reuniune au mai participat parlamentari din Franța, Germania, Bulgaria, Italia, Suedia, Slovenia, membri ai Comisiilor pentru afaceri europene, și deputatul Ștefan Mușoiu, vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților.
 
 



Go to top