Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către doamna Anca Dana Dragu, preşedinta Senatului, a E.S. domnul Manuel Larrotcha Parada, ambasadorul Regatului Spaniei în România - Joi, 28 aprilie 2021

Anca Dana Dragu, preşedinta Senatului, l-a primit în data de 28 aprilie a.c. pe E.S. domnul Manuel Larrotcha Parada, ambasadorul Regatului Spaniei în România, în cadrul unei vizite de prezentare.

În cadrul dialogului părţile au discutat despre colaborarea româno-spaniolă atât în plan bilateral, cât şi în cadrul UE, mai ales în contextul apropiatei Conferinţe privind viitorul Europei.

Anca Dana Dragu: am subliniat ataşamentul deosebit faţă de rolul şi valorile Uniunii Europene, precum şi intenţia de promovare a acestora atât în plan intern, cât şi în plan extern.

În acest sens preşedinta Senatului a vorbit despre agenda privind viitorul UE, prin prisma apropriatei Conferințe privind viitorul Europei în plan economic, social şi ecologic. Astfel, domnia sa a arătat interesul pentru combaterea violenței domestice, dar şi pentru creşterea nivelului de trai al cetăţenilor europeni şi combaterea decalajelor existente la nivel economic şi financiar, precum și perspectivele de eliminare a acestora și a creșterii bunăstării în UE.

Nu în ultimul rând, domnia sa a vorbit despre importanţa deosebită a continuării ambiţiosului plan privind reducerea emisiilor de gaze, la nivelul UE, până în 2030 și atingerea nivelului de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon până în 2050.

Părţile au abordat de asemenea subiecte ce ţin de viitorul colaborării parlamentare în plan bilateral româno-spaniole în contextul aniversării, anul acesta, a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări.



Go to top