Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comisia românilor de pretutindeni 16 iulie 2018

Dl senator Viorel Badea, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, a avut o întrevedere, cu dl Fuad Muradov, preşedintele Comitetului de stat pentru diasporă în cadrul Adunării Naţionale a Republicii Azerbaidjan, în cadrul vizitei oficiale întreprinse în România, luni, 16 iulie a.c.  
Preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni a exprimat disponibilitatea părţii române de a dezvolta dialogul bilateral în plan parlamentar şi de a împărtăşi din experienţa României în domeniul relaţiilor cu diaspora, subliniind că politicile româneşti în domeniu sunt printre cele mai avansate din Europa.
Cei doi demnitari au făcut o trecere în revistă a relaţiilor de cooperare dintre cele două state cu accent pe schimburile comerciale, transporturi, energie, relaţii culturale şi educaţie şi au exprimat dorinţa ambelor părţi de extindere a cooperării şi în alte arii de interes comun.
În cadrul dialogului, demnitarii au evidenţiat semnificaţia anului 2018, atât pentru România, cât şi pentru Azerbaidjan, care sărbătoresc împlinirea a 100 de ani de la producerea unor evenimente istorice cu o valoare simbolică importantă pentru ambele popoare.



Go to top