Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către preşedintele Senatului României, Florin Vasile Cîțu, a E.S. Maciej Lang, ambasadorul Republicii Polone în România

Președintele Senatului, Florin Vasile Cîțu, l-a primit, joi, 5 mai 2022, pe E.S. Maciej Lang, ambasadorul Republicii Polone în România, în cadrul unei vizite de prezentare.
Florin Vasile Cîțu a salutat dezvoltarea considerabilă a relațiilor româno-polone din ultimii ani, bazate pe Parteneriatul Strategic bilateral, și a subliniat necesitatea dezvoltării dialogului dintre România și Republica Polonă, precum și a coordonării la toate nivelurile. În acest context, Tomasz Grodzki, Mareșalul Senatului Republicii Polone a adresat o invitație  preşedintelui Senatului României, Florin Vasile Cîtu, de a efectua o vizită în Republica Polonă în viitorul apropiat.
În cadrul discuțiilor, Florin Vasile Cîțu a reiterat sprijinul ferm al României pentru integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și pentru efortul eroic al autorităților ucrainene, al cetățenilor ucraineni de a respinge agresiunea Federației Ruse, care reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional.
De asemenea, a evidențiat necesitatea coordonării acțiunilor la nivelul UE între statele partenere și aliate în vederea menținerii sancțiunilor dure împotriva Federației Ruse, în ciuda dificultăților economice cu care se confruntă în acest moment țările membre UE, demers care are ca scop oprirea războiului și retragerea forțelor ruse din Ucraina.
Discuțiile au vizat, totodată, măsurile adoptate de România și Republica Polonă în sprijinul refugiaților ucraineni și imperativul acordării de sprijin financiar Republicii Polone de către Comisia Europeană în acest sens.
Totodată, Președintele Senatului și ambasadorul Republicii Polone în România au discutat și despre procesul de reconstrucție a Ucrainei, dreptul suveran al Ucrainei de a decide cursul politicii sale externe și de securitate și, respectiv, despre necesitatea susținerii parcursului european al Republicii Moldova.
 



Go to top