Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Comisiei pentru cultură și media a Senatului, senatorul Viorel Badea, a E.S. Mohammed Abdulghani Khayat, ambasadorul Regatului Arabiei Saudite la București, în cadrul unei vizite de curtoazie

Președintele Comisiei pentru cultură și media a Senatului României, Viorel Badea, l-a primit marți, 27 septembrie a.c., pe E.S. Mohammed Abdulghani Khayat, ambasadorul Regatului Arabiei Saudite la București, în cadrul unei vizite de curtoazie.
Senatorul Viorel Badea a menționat faptul că Regatul Arabiei Saudite este unul dintre cei mai importanți parteneri ai României din regiunea Orientului Mijlociu. În acest sens, România acordă o importanță deosebită consolidării relației bilaterale cu Arabia Saudită.
Domnia sa a exprimat importanța dezvoltării unor parteneriate bilaterale între instituții similare ale celor două state, lansând, pe această cale, invitația către E.S. Dr. Eman bint Abdulaziz Al-Jibreen, președintele Comisiei pentru cultură, sport și turism din Consiliului Consultativ al Regatului Arabiei Saudite (Parlament), de a vizita România și de a avea o întrevedere cu membrii Comisiei pentru cultură și media din Senatul României.
Cu acest prilej, cele două părți au subliniat importanța diplomației parlamentare în promovarea intereselor comune și au decis asupra intensificării relațiilor bilaterale, la nivelul comisiilor permanente de specialitate și a Grupurilor de prietenie din cadrul celor două Parlamente.



Go to top