Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Comisiei pentru politică externă, Titus Corlățean, cu Mihaela Pleșa, membră a Legislativului statului Texas, Statele Unite ale Americii

Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, senatorul Titus Corlățean, a avut joi, 11 iulie 2024, o întrevedere cu Mihaela Pleșa, membră a Camerei Reprezentanților, legislativul statului Texas, aflată în vizită la Senatul României.
Cei doi oficiali au abordat relația specială, de parteneriat strategic, dintre România și Statele Unite ale Americii, subliniind aportul deosebit adus în acest context de către comunitatea românilor din Statele Unite. De asemenea, au discutat despre proiecte de cooperare între statul american Texas și România și despre modul în care Mihaela Pleșa, în calitate de membru al legislativului texan, poate promova o relație specială cu dimensiune politică și economică, inclusiv intenția sa de a înființa un Oficiu de reprezentare economică în Texas pe relația cu România.
În cadrul întrevederii, senatorul Titus Corlățean a făcut o trecere în revistă a provocărilor de securitate din Regiunea extinsă a Mării Negre, cu accent pe evoluțiile războiului de agresiune purtat de Federația Rusă împotriva Ucrainei.
De asemenea, cei doi oficiali au făcut un schimb de evaluări privind perspectivele politice și electorale în contextul rundelor de alegeri care vor avea loc în acest an atât în România, cât și în SUA.
Senatorul Titus Corlățean a salutat, în acest cadru, dorința manifestată de parlamentarul american Mihaela Pleșa de a se implica personal în demersurile de repatriere a celor doi copii minori – Sara și Tiana Samson – deținătoare exclusiv ale cetățeniei române, reținute abuziv de serviciile sociale suedeze.
Discuțiile s-au desfășurat într-o atmosferă amicală, Mihaela Pleșa, bună vorbitoare de limba română, păstrând o relație strânsă cu țara de origine a părinților săi.



Go to top