Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea președintelui Comisiei pentru comunicații și tehnologia informației, senatorul Marius Humelnicu, la “Digital Government”

Luni, 9 mai 2022, senatorul Marius Humelnicu, președintele Comisiei pentru comunicații și tehnologia informației din Senatul României, a participat la workshopul componentei “Digital Government” organizat de Autoritatea pentru Digitalizarea României  și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, în cadrul proiectului  "Dezvoltarea capacității administrative în domeniul guvernanței publice – o abordare coordonată a centrului Guvernul României”, finanțat prin Granturile norvegiene 2014-2021.
România se confruntă astăzi cu provocarea de a trece de la o abordare de e-Guvernare - axată pe utilizarea TIC pentru promovarea eficienței în sectorul public - la un imperativ al guvernării digitale, adică utilizarea tehnologiilor digitale pentru a transforma modul în care funcționează sectorul public și serviciile pe care le furnizează cetățenilor pentru a promova bunăstarea, prosperitatea și o democrație mai puternică.
Pentru a avansa în acest demers, OCDE colaborează cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitatea sa de autoritate publică centrală responsabilă de dirijarea procesului de digitalizare astrategiei guvernării digitale, pentru a realiza analiza OCDE privind guvernarea digitală a sectorului public din România.
Proiectul are ca scop identificarea oportunităților și provocărilor pentru o guvernare digitală și bazată pe date a Guvernului României, precum și în sectoare economice specifice.

Proiectul cuprinde diferite etape și activități în jurul următoarelor dimensiuni:
- Guvernanță pentru guvernarea digitală;
- Capacitățile și competențele sectorului public pentru transformarea digitală;
- Investiții digitale coerente la nivelul întregului guvern în sectorul public;
- Proiectarea și furnizarea de servicii orientate către utilizatori;
- Sectorul public orientat către date, inclusiv date guvernamentale deschise.



Go to top