Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea președintelui Senatului la deschiderea Reuniunii trilaterale a Comisiilor pentru politică externă din Senatul României, Adunarea Națională a Republicii Bulgaria și Adunarea Națională a Republicii Serbia - miercuri, 12 decembrie 2018

Președintele Senatului, dl  Călin Popescu-Tăriceanu a participat miercuri, 12 decembrie 2018, la deschiderea celei de-a III-a Reuniuni trilaterale a Comisiilor pentru politică externă din Senatul României, Adunarea Națională a Republicii Bulgaria și Adunarea Națională a Republicii Serbia, găzduită de Senatul României.
Înaltul demnitar a adresat salutul său participaților, arătând că Reuniunea trilaterală reconfirmă dorința celor trei foruri legislative de a aprofunda cu regularitate schimbul de opinii și bune practici, precum și de a identifica soluții comune la preocupări pe care cele trei țări vecine le împărtășesc. În același timp, domnia sa a arătat că formatul trilateral de consultare ale celor trei țări dunărene contribuie la sporirea profilului cooperării regionale și a vizibilității susținerii de către România și Republica Bulgaria a parcursului european al Republicii Serbia.
Președinte Senatului a accentuat importanța aparte pe care România, în calitate de co-inițiator,  o acordă Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) și a subliniat oportunitatea relansării acesteia, mai ales în contextul exercitării în același timp de către România a Președinției SUERD și a Consiliului UE. Dl Călin Popescu-Tăriceanu a menționat că România va acționa în perioada următoare pentru mărirea gradului de coeziune europeană, inclusiv prin promovarea unei abordări unitare pe cele două paliere de repsonsabilitate: realizarea obiectivelor SUERD și adoptarea de Concluzii ale Consiliului UE privind implementarea Strategiilor macro-regionale.
 
 
 

Go to top