Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Comisiei pentru politică externă a Senatului, senatorul Titus Corlățean, cu președintele Comisiei pentru politică externă din cadrul Adunării Naționale a Republicii Coreea, Seok-Ki Kim

Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, senatorul Titus Corlățean, a avut vineri, 20 septembrie a.c., o întrevedere cu președintele Comisiei pentru politică externă, din cadrul Adunării Naționale a Republicii Coreea, Seok-Ki  Kim, aflat în vizită oficială în România.
 
În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte privind caracterul substanțial al relației bilaterale, interesele strategice comune și consolidarea cooperării pe linie de securitate și apărare. De asemenea, a fost subliniată necesitatea continuării spijinului acordat Ucrainei și Republicii Moldova în vederea susținerii unei dezvoltări și stabilități economice în regiunea extinsă a Mării Negre.
 
Demnitarul român a menționat importanța rolului diplomației parlamentare în îndeplinirea obiectivelor agendei bilaterale, precum și dinamica excelentă a dialogului între cele două țări, reliefată de Declarația comună de consolidare a Parteneriatului Strategic între România și Republica Coreea. În context, s-a discutat oportunitatea identificării de noi domenii sectoriale de cooperare de interes comun, în vederea valorificării potențialului acestui Parteneriat.
 
Senatorul Titus Corlățean a subliniat încă o dată poziția constantă a României de solidaritate și susținere a eforturilor Republicii Coreea, care promovează denuclearizarea, pacea, stabilitatea, reconcilierea și reunificarea în Peninsula coreeană.
 
În continuare au fost abordate o serie de proiecte bilaterale din diverse domenii, precum creșterea atragerii de investiții sud-coreene în sectoare cu valoare adăugată, energie nucleară, infrastructură și pomovarea exporturilor românești în Republica Coreea.
 
Senatorul Titus Corlățean a salutat participarea președintelui sud-coreean la Summitul NATO de la Washington. În acest context, a menționat importanța cooperării comune în vederea creării unei instituții internaționale de justiție pentru condamnarea agresiunii din Ucraina, precum și promovarea valorilor democratice și a drepturilor omului în întreaga lume.
 
La finalul întrevederii, președintele Comisiei pentru politică externă din cadrul Adunării Naționale a Republicii Coreea a adresat părții române invitația de a realiza o vizită oficială în Republica Coreea pentru aprofundarea dialogului, vizând propunerile de cooperare menționate în cadrul discuțiilor.



Go to top