Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea Chestorului Senatului, Ciprian Pandea, la lansarea UAE Romanian Business Council, în Emiratele Arabe Unite

Senatorul Ciprian Pandea a participat, în perioada 6-7 octombrie a.c., la evenimentul de lansare a UAE Romanian Business Council, în Emiratele Arabe Unite, în calitate de chestor al Senatului României.
UAE Romanian Business Council este o platformă care facilitează conexiunile dintre oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite  cei din România și, implicit, cei din Comunitatea Europeană, prin faptul că mediul de afaceri reprezentat de români își face simțită prezența în toate marile orașe europene, și nu numai.
La eveniment au participat peste 400 de invitați, printre care Alteța Sa Șeicul Hamdan bin Khalifa bin Hamdan Al Nahyan, Alteța Sa Dr. Șeica Hind Al Qassimi, Alteța Sa Șeicul Khalid bin Abdullah Almualla și alți oficiali români, având loc schimburi de opinii, experiențe și bune practici.
În cadrul evenimentului au fost abordate teme de interes privind mediul de afaceri și autoritatea guvernamentală din România.
Participarea la eveniment a senatorului Ciprian Pandea a reprezentat un factor determinant în procesul de aprofundare a relației de cooperare durabilă și dinamică dintre România și Emiratele Arabe Unite. „Suntem extrem de interesați să creștem nivelul de încredere și parteneriat strategic și, cum diplomația parlamentară joacă un rol-cheie în relațiile noastre bilaterale, suntem pregătiți să explorăm potențialul existent pentru contactele viitoare la nivelul organelor legislative, beneficiind, de asemenea, de implicarea activă a grupurilor de prietenie”, a declarat senatorul Ciprian Pandea.
La finalul evenimentului, atât partea română, cât și cea emirateză au agreat instituirea unui cadru mai strâns și mai dinamic de parteneriat economic.
 



Go to top