Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Comisiei pentru politică externă din Senatul României, Titus Corlățean, cu ambasadorul Republicii Chile, Julio Antonio Bravo Iubini

Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, senatorul Titus Corlățean, a avut vineri, 12 iulie 2024, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Chile la București, Julio Antonio Bravo Iubini, în vizită de prezentare, cu prilejul începerii mandatului.
 
Oficialul român a transmis felicitări cu ocazia numirii acestuia în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în România, asigurându-l de întreg sprijinul Comisiei pentru politică externă în demersul îndeplinirii cu succes a activității sale.
 
În cadrul întrevederii au fost trecute în revistă stadiul și perspectivele relației bilaterale dintre România și Republica Chile, cu accent pe interesul exprimat de ambele părți de a intensifica și diversifica relațiile bilaterale.
 
Președintele Comisiei pentru politică externă a evidențiat importanța relațiilor bilaterale dintre România și Chile, subliniind că Chile se numără printre partenerii principali ai României în America Latină.
 
A evidențiat rolul diplomației parlamentare în consolidarea dialogului politic și în vederea urmăririi obiectivelor de cooperare sectorială în domeniile de interes.
 
Cei doi demnitari au subliniat importanța intensificării schimburilor culturale și științifice, aspecte de natură să dezvolte relațiile bilaterale în contextul în care, în anul 2025, va fi marcată împlinirea unui secol de relații diplomatice între cele două state.



Go to top