Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene, a E.S. Manuel Larrotcha Parada, ambasadorul Regatului Spaniei în România

Președintele Comisiei pentru afaceri europene, senatorul Angel Tîlvăr, l-a primit miercuri, 24 noiembrie 2021, pe E.S. Manuel Larrotcha Parada, ambasadorul Regatului Spaniei în România.                                                  
Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a evidenţiat importanţa relaţiilor între România şi Spania, atât în plan bilateral cât şi în cadrul UE și NATO, subliniind că cele două state împărtășesc valori comune și abordări convergente în multe domenii. În acest context, senatorul Angel Tîlvăr a reliefat importanţa diplomaţiei parlamentare pentru consolidarea relaţiilor bilaterale şi a transmis disponibilitate pentru iniţierea şi dezvoltarea cooperării între Comisiile pentru afaceri europene ale celor două foruri legislative.
Totodată, domnia sa a adus în discuție comunitatea românească din Spania care este una bine integrată și foarte activă și care, în același timp, constituie un puternic argument pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, exprimând apreciere pentru rolul activ al autorităților spaniole în facilitarea integrării acesteia în Regatul Spaniei.
De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate teme de actualitate aflate pe agenda europeană. Senatorul Angel Tîlvăr a subliniat importanţa unei Uniuni Europene puternice care să acţioneze ca un actor global pentru a putea face faţă provocărilor actuale. În acest context, președintele Comisiei pentru afaceri europene a amintit de rolul important jucat de UE în dezvoltarea și distribuirea unui vaccin eficace și sigur împotriva COVID-19, ca element central al răspunsului UE la pandemia de COVID-19. 
Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a arătat că România, stat situat pe flancul estic al NATO şi UE, este un partener de nădejde într-o zona cu provocări în ceea ce privește reziliență.
Totodată, domnia sa a punctat că România rămâne ferm implicată în acțiunile UE de gestionare a fluxurilor de migrație şi a arătat, în mod constant, o implicare activă, prin intermediul FRONTEX și al Mecanismului de protecție civilă.
Senatorul Angel Tîlvăr și-a exprimat aprecierea pentru susținerea Spaniei în privința aderarării României la spatiul Schengen.
 
 
 
 Go to top