Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, Titus Corlățean, a ambasadorului Japoniei, Hiroshi Ueda

Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatului României, Titus Corlățean, l-a primit miercuri, 10 ianuarie a.c. pe ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, în vizită de rămas bun.
 
Senatorul Titus Corlățean l-a felicitat pe ambasadorul Japoniei pentru activitatea desfășurată de-a lungul mandatului său în România, cu rezultate deosebite în plan politic, diplomatic, economic și cultural și i-a mulțumit pentru contribuția la aprofundarea relațiilor bilaterale româno-japoneze, concretizate și prin semnarea Declarației Comune de Instituire a Parteneriatului Strategic dintre România și Japonia, dar și a unor obiective economice și de investiții, precum podul de peste Dunăre de la Brăila, noua Magistrală nr. 6 de metrou sau posibila cooperare în domeniul energiei nucleare pașnice. Cu acest prilej, președintele Comisiei pentru politică externă a exprimat înalta apreciere pentru implicarea și sprijinul statului japonez pentru atingerea importantului obiectiv de aderare a României la OECD.
 
În context, președintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlățean, a menționat rolul diplomației parlamentare în promovarea intereselor comune și în avansarea agendei bilaterale prin cooperarea comisiilor de politică externă din cadrul legislativelor celor două țări.
 
La rândul său, ambasadorul Japoniei la București a mulțumit președintelui și membrilor Comisiei pentru politică externă din Senatul României pentru sprijinul acordat de-a lungul mandatului său la București, evocând, printre altele, contribuția personală a președintelui Corlățean de-a lungul anilor pentru promovarea unei agende bilaterale substanțiale și dinamice. De asemenea, a evocat vizita oficială la Tokyo în 2013 a ministrului de externe Titus Corlățean și semnarea cu omologul său japonez, actualul prim-ministru Fumio Kishida, a declaraţiei comune privind Parteneriatul reînnoit dintre România şi Japonia, dar și rolul președintelui și al membrilor Comisiei pentru politică externă din Senatul României în adoptarea Rezoluției de marcare a 100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia la 21 decembrie 2021.



Go to top