Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Primirea de către Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene, a E.S. Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România

Marți, 18 mai a.c., domnul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene l-a primit pe E.S. Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România.
​În cadrul discuțiilor, domnul Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România a făcut o prezentare a situației politice volatile din Armenia la care s-au adăugat teme precum efectele pandemiei de Covid-19, evoluțiile regionale, situația conflictului dintre forțele azere și armene din Nagorno-Karabah, precum și stadiul și perspectivele dialogului interparlamentar. 
Domnul senator Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României, a făcut trimitere  la baza solidă și durabilă pentru cooperarea bilaterală româno-armeană, fundamentată pe lunga tradiție de cooperare între România și Armenia și pe contribuția comunității armene la cultura, istoria și tradițiile României. 
Domnul senator Tîlvăr și-a exprimat îngrijorarea față de situația pandemică și evoluțiile regionale din Caucazul de Sud, care nu au permis fructificarea deplină a potențialul de cooperare al relațiilor bilaterale.  În actualul context, România a găsit modalități de a sprijini Armenia, prin donația de 10000 euro pentru achiziționarea de echipament medical necesar în lupta împotriva COVID și prin donația de 30000 euro către Crucea Roșie Internațională, destinată sprijinirii eforturilor organizației de ameliorare a crizei umanitare generate de confruntările militare din toamna anului 2020.
​În continuarea discuțiilor, senatorul român a subliniat importanța cooperării și consolidării relațiilor parlamentare și a adus în discuție activitatea bună a parlamentarilor reprezentând minoritatea armeană în Parlamentul României, menționând că țara noastră este printre puținele din Uniunea Europeană care rezervă  locuri în forul legislativ reprezentanților minorităților naționale. 
​În final, a avut loc un schimb de păreri referitor la actualul context de tensiune din zona Mării Negre.
 
​Din delegația armeană au făcut parte domnul Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România fiind însoțit de Lia Mirzoyan, Secretar III al Ambasadei Republicii Armene



Go to top