Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, senatorul Titus Corlățean, a E.S. Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea la București, în cadrul unei vizite de prezentare

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, senatorul Titus Corlățean, l-a primit luni, 27 iunie a.c., pe E.S. Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea la București, în cadrul unei vizite de prezentare.
Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a urat succes ambasadorului Republicii Coreea la București în îndeplinirea mandatului său și a arătat sprijinul și  solidaritatea în vederea dezvoltării relațiilor între cele două state, la nivel politic, economic, cultural ș.a.
În cadrul discuțiilor au fost menționate o serie de proiecte bilaterale din domeniul economic, al infrastructurii, al apărării și energiei, inclusiv în domeniul nuclear civil. A fost confirmat caracterul substanțial al Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Coreea, singurul de acest gen  pe care România îl are cu o țară asiatică, până în acest moment. De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost amintit faptul că, în cursul anului 2021, schimburile comerciale dintre cele două state au depășit pragul de 1 mld. de dolari, ceea ce nu reflectă încă potențialul real de cooperare între cele două țări.
Cei doi oficiali au abordat situația de securitate din bazinul Mării Negre, în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, și au confirmat că aceasta reprezintă o amenințare la adresa păcii și dezvoltării economice mondiale.
Totodată, a fost prezentată o evaluare a situației actuale de securitate din Peninsula Coreeană.
Cele două părți au subliniat importanța diplomației parlamentare în promovarea intereselor comune și au decis asupra reluării și intensificării relațiilor bilaterale, la nivelul Comisiilor permanente de politică externă și a Grupurilor de prietenie din cadrul celor două Parlamente.



Go to top