Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea, de către senatorul Dan Ivan, Secretar al Senatului, a E.S. Fűsun Aramaz, ambasadorul Turciei la București

Senatorul Dan Ivan, Secretar al Senatului, a primit-o luni, 5 iulie 2021, pe E.S. Fűsun Aramaz, ambasadorul Turciei la Bucureşti, însoţită de Can Yoldaş, consilier politic, de Sude Gűrcan, consilier comercial și Gűven Gűngőr, președintele Asociației Investitorilor Turci din România (TIAD). 
Secretarul Senatului, senatorul Dan Ivan, a inițiat întâlnirea pentru a discuta relațiile de parteneriat strategic româno-turce și buna cooperare economică. Ambele părți au subliniat, în timpul întrevederii  avantajele economice și nivelul calificat al forței de muncă din județul Maramureș și municipiul Baia Mare, preocuparea esențială fiind atragerea investițiilor străine în județ. 
Ambasadorul Turciei, E.S. Fűsun Aramaz, a subliniat că tocmai a vizitat județul Maramureș, în scop turistic, apreciind în mod deosebit Cimitirul Vesel din Săpânța, Memorialul Victimelor Comunismului din Sighet și frumusețea numeroaselor biserici de lemn, parte a patrimoniului UNESCO. E.S. Fűsun Aramaz s-a arătat interesată de investițiile Turciei în România și de perspectiva de a întări prezența investitorilor turci în această regiune a țării. 
În final, Secretarul Senatului, senatorul Dan Ivan a invitat delegația turcă, împreună cu asociația investitorilor turci, să viziteze Maramureșul la o dată ulterioară ce urmează să fie convenită, pentru a investiga perspectiva unor investiții turcești în regiune. Vizita urmează să conțină întâlnirile cu oficialii locali și cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a județului Maramureș.



Go to top