Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Anca Dragu, scrisoare către președintele Consiliului Federal din Austria: E timpul ca România să facă parte din Schengen! Sunt nefondate declarațiile unor guvernamentali austrieci care spun că țara noastră este spațiu de tranzit pentru imigranții ilegali!

Anca Dragu, președintele Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Minorități din Senatul României, a trimis, marți, 6 decembrie, o scrisoare către Korinna Schumann, președintele Consiliului Federal din Austria, prin care îi cere să susțină aderarea României la spațiul Schengen și demontează parte din declarațiile nefondate ale unor oficiali guvernamentali austrieci cu privire la țara noastră. De asemenea, reamintește faptul că România respectă toate criteriile tehnice, iar cetățenii români trebuie să beneficieze de aceleași drepturi ca toți ceilalți cetățeni UE.
“Vă scriu această scrisoare în numele tuturor cetățenilor români, care merită să se bucure de aceleași șanse, drepturi și libertăți ca toți cetățenii UE. E momentul ca România să devină parte din spațiul Schengen. Libera circulație a bunurilor, serviciilor și cetățenilor este un principiu de bază al UE. De asemenea, România întrunește toate criteriile tehnice de aderare. Eu, împreună cu colegii mei parlamentari ne-am asumat cel mai important efort al carierei noastre de politicieni, respectiv acela de a susține aderarea țării noastre la Schengen și de a apăra  România în fața declarațiilor nefondate făcute de unii membri ai guvernului austriac. Vă informez că, potrivit tuturor rapoartelor și datelor oficiale ale instituțiilor autorizate (FRONTEX), nu există migranți ilegali care să tranziteze România. Să blochezi dreptul țării mele la libera circulație a bunurilor, serviciilor și a cetățenilor nu e o soluție pentru o problemă cu care se confruntă întreaga lume, nu doar Europa!”, a explicat Anca Dragu, în scrisoarea oficială.
Economia României este afectată puternic atâta timp cât există costuri suplimentare suportate de companiile din țara noastră din cauza faptului că nu pot circula liber în spațiul Schengen. Pentru că Austria este unul dintre cei mai mari investitori în România, cred că susținerea aderării României la spațiul Schengen este în favoarea celor pe care îi reprezentați, a continuat Anca Dragu.
 


Go to top