Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Conducerea Serviciului Român de Informații audiată în cadrul Comisiei de control a SRI

În data de 7 noiembrie a.c., Comisia de control a SRI a audiat conducerea Serviciului Român de Informații în legătură cu evoluția conflictului din Ucraina și a conflictului dintre Israel și Hamas.
Astfel, au fost atinse și aspecte ale situației geopolitice din Republica Moldova, subliniindu-se faptul că România rămâne principalul sprijin al parcursului european al acestei țări. De asemenea, a fost subliniat faptul că România continuă să sprijine Ucraina în legătură cu tranzitul de cereale și materiale logistice din și înspre tara vecină, afectată de războiul de agresiune inițiat de Federația Rusă.
În  ceea ce privește implicațiile conflictului dintre Israel și Hamas, la nivel național și regional, a fost precizat faptul că Serviciul Român de Informații a inițiat și aplicat măsuri în vederea prevenirii manifestării riscurilor și amenințărilor de securitate pe teritoriul României. Până în prezent nu există informații care să reflecte prezența unor riscuri directe și imediate la adresa securității naționale.


Go to top