Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Rezoluție comună a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României și a Comisiei juridice, numiri şi imunităţi din Parlamentul Republicii Moldova

Rezoluție comună
a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României
și a Comisiei juridice, numiri şi imunităţi din Parlamentul Republicii Moldova
Luând în considerare angajamentul clar și fără echivoc asumat de România pentru a sprijini Republica Moldova în integrarea europeană, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României și Comisia juridică, numiri şi imunităţi din Parlamentul Republicii Moldova, reunite la Pitești, județul Argeș, în ședință comună desfășurată în perioada 19 – 22 ianuarie 2023, au adoptat următoarea Rezoluție comună:
  1. Sprijinim Parlamentul Republicii Moldova în dezvoltarea unei legislații în acord cu recomandările și bunele practici europene și apreciem demersurile remarcabile întreprinse de Republica Moldova.
  2. Salutăm progresele înregistrate de Executivul și Legislativul din Republica Moldova pentru implementarea măsurilor propuse de către Comisia Europeană.
  3. Ne dorim conștientizarea importanței educației juridice în școli ca o responsabilitate socială și armonizarea legislației în domeniul profesiilor juridice prin încurajarea schimbului de bune practici.
  4. Exprimăm deschiderea pentru conlucrarea bilaterală, axată pe obiective comune care să îndeplinească așteptările cetățenilor Republicii Moldova.
  5. Ne asumăm organizarea unei întâlniri în fiecare sesiune parlamentară, alternativ în cele două țări.
Adoptată la Pitești, la 20 ianuarie 2023.
 
Președintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi
din Parlamentul Republicii Moldova
Olesea STAMATE
Președintele Comisiei juridice, de numiri,
disciplină, imunități și validări din Senatul României
Cristian Augustin NICULESCU ȚÂGÂRLAȘ
   


 



Go to top