Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Sebastian Cernic, secretarul Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală, la Conferința de afaceri germano-română

În perioada 28-29 septembrie a.c., senatorul Sebastian Cernic, secretarul Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală, a participat, în calitate de vorbitor, la Conferința de afaceri germano-română, organizată la Berlin de Camera de Comerț și Industrie Germano-Română (AHK România), în cooperare cu Asociația Germană de Afaceri din Est (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft).
Evenimentul și-a propus să consolideze dialogul și să întărească cooperarea dintre România și Germania, prin poziționarea României ca locație de investiții și partener economic valoros, mai ales în noul context geopolitic.
Conferința a acoperit mai multe subiecte care sunt relevante pentru economia germană, precum: agricultură, conceptul “de la fermă la consumator”, aprovizionarea cu alimente, energie și Green Deal, nearshoring, industrie, cercetare-dezvoltare, digitalizare și alte subiecte importante pentru care există un interes major.
În cadrul conferinței, s-a subliniat faptul că digitalizarea nu este doar la modă, ci este o nevoie  în toate domeniile precum: educație, administrație, furnizare și distribuție de energie, auto, drumuri și transport etc. Experți din companiile din domeniu și reprezentanți ai instituțiilor publice din România au dezvoltat subiectul, subliniind că infrastructura inteligentă este mai largă decât asigurarea accesului la internet.



Go to top