Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, cu delegația Colegiului Național de Apărare din Republica Kenya

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, senatorul Titus Corlățean, a primit luni, 11 aprilie a.c., o delegație a Colegiului Național de Apărare din Republica Kenya, aflată într-o vizită de studiu în România.
La întrevedere a mai participat senatorul Cristian Bordei, secretarul Comisiei pentru politică externă a Senatului și membru al Grupului interparlamentar de prietenie cu Republica Zambia.
Șeful delegației Colegiului Național de Apărare din Republica Kenya, General maior Charles Muriu Kahariri a fost însoțit de înalți funcționari guvernamentali, din structurile militare naționale din Kenya, Rwanda, Burundi și Zambia.
În cadrul discuțiilor a fost subliniată importanța aprofundării cooperării în domenii precum pace și securitate, combaterea dezinformării, educație și formare, agricultură durabilă și securitate alimentară. În acest context, senatorul Titus Corlățean a amintit că educația a fost, în mod tradițional, un domeniu proeminent de cooperare cu statele din Africa și că există interes pentru a se pune din nou accent pe acest subiect. În acest sens, a propus delegației să se promoveze un proiect de schimburi educaționale, pe care părțile prezente la întrevedere să îl avanseze către guvernele pe care le reprezintă.
Totodată, cele două părți au abordat și teme de pe agenda internațională, cu accent pe evoluțiile de securitate extrem de preocupante din regiune, exprimând în termeni fermi condamnarea agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și sprijinul pentru integritatea teritorială, independența și suveranitatea acestui stat, dar și solidaritatea cu poporul ucrainean.
Președintele Comisiei pentru politică externă a exprimat aprecieri Kenyei, Rwandei și Zambiei, față de solidaritatea manifestată cu Ucraina la votul recentelor rezoluții AG ONU.
Oficialii au căzut de acord că pacea și securitatea internațională sunt esențiale pentru atingerea obiectivelor comune de dezvoltare.



Go to top