Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Contribuția senatorului Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, la raportul privind rolul Consiliului Europei în gestionarea provocărilor recente la adresa securității în Europa (Strasbourg, 20-24 iunie 2022)

În contextul participării sale la cea de-a treia parte a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 20-24 iunie 2022), senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a prezentat, în cadrul Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație, un amendament la proiectul de raport: ,,Provocări recente la adresa securității în Europa: care este rolul Consiliului Europei?”, raportor Bogdan Klich (Polonia, Grupul Partidului Popularilor Europeni/Creștin-Democrat).
Prin acest amendament, senatorul Corlățean a propus adăugarea unei fraze la un paragraf al proiectului de rezoluție aferent raportului, potrivit căreia „sprijinul politic pentru noile etape ale extinderii europene reprezintă o modalitate strategică de a consolida valorile fundamentale ale Consiliului Europei care se raportează la securitatea democratică.” Amendamentul a fost adoptat în unanimitate în cadrul comisiei și, potrivit prevederilor din Regulamentul Adunării, propunerea de modificare a textului a fost inclusă în rezoluția care a fost supusă votului final în plenul Adunării.
Rezoluția 2444 (2022) și Recomandarea 2235 (2022): Provocări recente la adresa securității în Europa: care este rolul Consiliului Europei? au fost adoptate de plenul APCE cu o largă majoritate.



Go to top