Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României, Vasile Dîncu, cu ambasadorul Armeniei în România, E.S. Tigran Galtsyan

Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senatului României, senatorul Vasile Dîncu, l-a primit joi, 14 martie a.c., pe ambasadorul Armeniei în România, E.S. Ihor Tigran Galtsyan. 
Înaltul demnitar român i-a urat noului ambasador rezultate cât mai bune în perioada mandatului său, arătând că dezvoltarea cooperării dintre România și Armenia se poate realiza prin promovarea unui dialog constructiv și pragmatic. Mai mult, apropierea dintre țările noastre se fundamentează pe o prietenie de lungă durată, multe personalități cu origini armene contribuind la cultura, știința sau viața politică a României. În acest context, România a declarat ziua de 12 octombrie Ziua limbii armene, a alfabetului armean și a culturii armene în țara noastră. 
Înaltul demnitar român a arătat că relațiile bilaterale foarte bune ar trebui să fie însoțite de proiecte comune/oportunități de afaceri în domenii prioritare, cum ar fi IT, energii regenerabile și sectorul farmaceutic, medical (construirea și echiparea spitalelor) etc. 
Președintele Comisiei pentru afaceri europene a arătat că statul român va continua să sprijine reziliența Armeniei, pentru a face față provocărilor interne, pe fondul situației de securitate volatile cu care se confruntă. Pentru realizarea acestui obiectiv, diplomația parlamentară este o oportunitate și un instrument cheie pentru promovarea păcii, securității și stabilității regionale. Intensificarea interacțiunilor dintre instituțiile noastre nu va face decât să ne consolideze relațiile de prietenie, în interesul cetățenilor noștri. 
În încheiere, partea română a specificat că, la nivel internațional, România sprijină soluționarea pașnică și negociată a tuturor situațiilor conflictuale, cu respectarea deplină a principiilor și normelor dreptului internațional.



Go to top