Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președinta a.i. a Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, a ambasadorului Regatului Spaniei în România, E.S. José Antonio Hernández Pérez-Solórzano

Președinta a.i. a Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu, l-a primit miercuri, 25 ianuarie a.c., pe ambasadorul Regatului Spaniei în România, E.S. José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, în vizită de prezentare.
Alina-Ștefania Gorghiu a folosit acest prilej pentru a-i adresa ambasadorului felicitări pentru numirea în calitate de ambasador al Spaniei în România și i-a urat succes în îndeplinirea mandatului de șef al misiunii diplomatice spaniole la București, subliniind importanța diplomației parlamentare drept instrument indispensabil dezvoltării cooperării bilaterale.
Președinta a.i. a Senatului a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat de autoritățile și poporul spaniol comunității românești, salutând semnalele pozitive privind încheierea acordului dublei cetățenii pentru membrii comunității române. Totodată, a subliniat contribuția semnificativă pe care românii o au pe piața muncii din Spania.
În cadrul întrevederii au fost abordate şi teme ce ţin de legislație în domeniul educației, dar și despre egalitatea de șanse între femei și bărbați. Înaltul demnitar român a precizat că Spania a servit drept model de bune practici pentru elaborarea legislației privind cotele electorale pentru reprezentarea echitabilă a femeilor și bărbaților în politică.
E.S. José Antonio Hernández Pérez-Solórzano a subliniat prioritățile Spaniei pentru președinția rotativă la Consiliul Uniunii Europene, pe care o va prelua pe 1 iulie 2023. În context, partea spaniolă a afirmat că va continua să susțină procesul de extindere al Uniunii Europene. Astfel, cele două părți au evidențiat importanța acordării de sprijin parcursului european al Republicii Moldova.



Go to top