Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

„Plenul lui Moș Crăciun” – ediția 2023

La inițiativa Președintelui Senatului României, Nicolae Ciucă, Senatul României a găzduit miercuri dimineață cea mai frumoasă ședință de plen din tot anul 2023, “Plenul lui Moș Crăciun”, eveniment care devine tradiție în Senat. În centrul acestei serii de evenimente au fost copiii din mediile vulnerabile, copii susținuți prin programul „Pâine și mâine” al World Vision România. Peste 150 dintre ei s-au bucurat de decorurile de Crăciun care au acompaniat organizarea unui târg tematic cu produse artizanale de sezon și, mai ales, de cadourile pregătite de către elevii din cadrul celor 8 (opt) unități de învățământ  din București participante la campania „Copii pentru copii”.
Programul de Crăciun a culminat cu „Plenul lui Moș Crăciun” în ziua de 20 decembrie. Ședința de plen, convocată de Moș Crăciun, a fost deschisă de senatoarea Monica Anisie:
„Bine ați venit la Senatul României! Astăzi este o zi specială, o ședință extraordinară la Senat, convocată de, nimeni altul decât, Moș Crăciun!  Îi mulțumesc Moșului că ne-a reunit pe toți în sala de plen a Senatului României, pentru că avem de dezbătut o propunere legislativă, elevii de la Școala Gimnazială "Pia Brătianu" din București mi-au înmânat-o atunci când i-am vizitat în cadrul proiectului "Senat Junior".
Copiii au aplaudat și au votat în unanimitate propunerea de a nu mai avea teme pentru acasă și apoi s-au bucurat de un spectacol de colinde și melodii de Crăciun minunat interpretate de elevii artiști ai Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” din București, de Corul Colegiului Național de Muzică „George Enescu”, precum și de elevii talentați din cercurile tematice organizate de Palatul Național al Copiilor București.
„Sărbători fericite și la mulți ani!” a transmis și președintele Nicolae Ciucă,  subliniind că în luna decembrie, Senatul României s-a alăturat campaniei World Vision, prin intermediul căreia copii cu dorințe care așteaptă să fie împlinite au beneficiat de experiențe minunate. Astăzi a fost rândul exploratorilor Școlii Gimnaziale Sălcioară, județul Ialomița, care s-au alăturat elevilor școlii din comuna Nicolae Bălcescu, județul Călărași.
Senatul României s-a bucurat de vizita a numeroase grupuri de copii care, în vizitele din această lună, au ținut să-i colinde pe membrii Senatului și pe  angajați. Le mulțumim tuturor și le dorim lor și familiilor sărbători cu bine!



Go to top