Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întâlnirea senatorului Titus Corlățean cu Mamuka Bakhtadze, prim-ministrul Georgiei, în marja participării la cea de-a doua Sesiune ordinară a APCE, 10 aprilie 2019

Coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, senatorul român Titus Corlățean și senatorul francez Claude Kern (ALDE) au avut o întâlnire oficială la Strasbourg, în 10 aprilie 2019, cu prim-ministrul Georgiei, Mamuka Bakhtadze. Premierul georgian a efectuat, în cursul acestei săptămâni, o vizită oficială la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la aderarea Georgiei la Consiliul Europei.
În cadrul discuției au fost evocate progresele importante și reformele democratice realizate de Georgia la momentul aderării la Consiliul Europei.
Cu acest prilej, au fost de asemenea abordate punctele specifice importante urmărite în cadrul procedurii de monitorizare pe care Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei o efectuează cu privire la angajamentele asumate de Georgia la data aderării. Raportorii au exprimat așteptările lor legate de realizarea de progrese în implementarea, de către guvernul georgian, a unor măsuri de reformă în justiție, precum și în privința semnării și ratificării de către Georgia a convențiilor și acordurilor adoptate de Consiliul Europei.
Totodată, senatorul Titus Corlățean a avut o intervenție în plenul APCE, în marja prezentării de către prim-ministrul Georgiei a reformelor constituționale și a progreselor substanțiale realizate de Georgia în materia statului de drept și drepturilor omului.  În acest context, senatorul român a felicitat Georgia pentru aniversarea a 20 de ani de la aderarea Georgiei la Consiliul Europei. A reiterat poziția oficială a Strasbourg-ului (CoE) și a României, de susținere a independenței, a suveranității și a integrității teritoriale a Georgiei și a solicitat prim-ministrului georgian accelerarea procedurilor interne pentru semnarea și ratificarea de către autoritățile de la Tbilisi a Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare, adoptată, la Strasbourg, la 5 noiembrie 1992. 



Go to top