Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către preşedinta Senatului, doamna Anca Dana Dragu, a ambasadorului Republicii Portugheze, E.S. doamna Teresa Macedo

Președinta Senatului, doamna Anca Dana Dragu, a primit în data de 22 aprilie a.c., pe ambasadorul Republicii Portugheze, E.S. doamna Teresa Macedo, în cadrul unei vizite de prezentare.

În cadrul întrevederii au fost abordate teme ce ţin de consolidarea relaţiei bilaterale româno-portugheze precum şi teme aflate pe agenda europeană, prin prisma Preşedinţiei portugheze a Consiliului UE.

Preşedinta Senatului a evidenţiat excelenta relaţie bilaterală româno-portugheză, concretizată prin relaţii solide în plan politic şi economic, dar şi prin existenţa unei baze culturale și lingvistice comune, apreciind şi modalitatea în care este integrată comunitatea românească în Portugalia.

“În ultimii ani, schimburile comerciale se situează pe un grafic de creștere constantă, iar acest potențial trebuie exploatat pe deplin”, a afirmat Anca Dana Dragu.
Președinta Senatului a evidenţiat rolul important al contactelor la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie, care pot crea oportunități importante de dezvoltare a dialogului româno-portughez în domenii variate și pe o gamă largă de subiecte de interes comun.

În ceea ce priveşte preşedinţia portugheză a Consiliului UE, preşedinta Senatului a transmis aprecierea sa pentru eforturile depuse privind gestionarea agendei europene într-o perioadă dificilă.

De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost evidenţiată importanţa Conferinței privind viitorul Europei, care va fi lansată la 9 mai, şi care va oferi o oportunitate pentru implicarea cetățenilor în dezbateri pe teme legate de Uniunea Europeană.

„Consider că este o bună oportunitate pentru cetățenii europeni de a-și expune punctele de vedere cu privire la viitorul Uniunii Europene. Intenționez să mă implic activ în aceste dezbateri”, a afirmat Anca Dana Dragu.

Un ultim subiect pe agenda întrevederii a fost Summit-ul de la Porto care va fi dedicat afacerilor sociale și va începe în luna mai a acestui an.



Go to top