Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Eugen Țapu Nazare la cea de-a 10-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est

Senatorul Eugen Țapu Nazare, membru al Delegației Parlamentului României la AP SEECP, a participat la cea de-a 10-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (AP SEECP), care a avut loc în perioada 17-19 mai a.c. la Budva, în organizarea Parlamentului din Muntenegru, care a deținut preşedinția în exerciţiu a AP SEECP în intervalul mai 2022-mai 2023.
La eveniment au fost prezente delegațiile parlamentelor din Belgrad, București, Ljubljana, Podgorița, Priștina, Sarajevo, Skopje, Sofia, Tirana și Zagreb, reprezentanți ai Consiliului Regional de Cooperare și ai Inițiativei Central Europene.
Lucrările au fost deschise de Danijela Durovic, președinta AP SEECP, președinta Parlamentului din Muntenegru, care a trecut în revistă activitățile şi realizările președinției muntenegrene.
Participanții au adoptat Programul de activitate al AP SEECP pe perioada viitoarei președinții în exercițiu (2023/2024), care a fost preluată de Parlamentul din Skopje.
În marja sesiunii, senatorul Eugen Țapu Nazare, membru al Comisiei generale a AP SEECP pentru economie, infrastructură și energie, a participat la lucrările acestei comisii.
La finalul sesiunii, plenul AP SEECP a adoptat Declarația finală a sesiunii, care reafirmă importanța diplomației parlamentare în stabilirea unor canale de dialog regional și subliniază angajamentul deplin al membrilor Adunării în direcția integrării europene a întregii regiuni SEECP, obiectiv principal al AP SEECP pentru următorul deceniu. De asemenea, membrii Adunării condamnă agresiunea ilegală și neprovocată asupra Ucrainei de către forțele armate ale Federației Ruse, care continuă să amenințe pacea și securitatea din Europa și din lume.



Go to top