Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea comună a membrilor Comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională și pentru politică externă, cu ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, Ana Revenco

Comisiile pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi pentru politică externă au avut marţi, 21 februarie a.c., o întrevedere comună cu ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, Ana Revenco.
Din delegație au făcut parte senatorul Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, alături de membri ai celor două comisii.
Ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, Ana Revenco, a întreprins o vizită în România pentru a discuta despre situaţia de peste Prut, în contextul războiului hibrid declanşat de Federaţia Rusă pentru a destabiliza Puterea politică de la Chişinău.
Întrevederea se înscrie în demersurile ambelor părți de a dezvolta și dinamiza cooperarea în litera și spiritul Declarației privind instaurarea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova, semnată la București, la 27 aprilie 2010. Senatorul Nicoleta Pauliuc a întreprins, la rândul său, o vizită la Chişinău în 2022 în care a insistat pe creşterea sprijinului instituţional al României pentru Administraţia Maia Sandu şi Guvernul Republicii Moldova, într-un climat de securitate şi socio-economic foarte complicat.
Cu ocazia întâlnirii cu ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, senatorul Pauliuc şi-a exprimat îngrijorarea faţă de presiunile ruseşti.
„I-am transmis doamnei Revenco, cu care am colaborat foarte bine în trecut, că poziţia României nu s-a schimbat: sprijinim total Administraţia Maia Sandu şi Guvernul Dorin Recean în eforturile pe care le face, pentru a ţine piept ameninţărilor şi atacurilor hibride exercitate din afara Republicii Moldova şi pentru a continua pe drumul european şi al reformelor începute. Condamnăm atât perspectiva unei agresiuni împotriva unui stat suveran, aşa cum este Republica Moldova, cât şi tentativele de destabilizare politică, socială şi economică, prin modificarea ordinii democratice şi constituţionale de la Chişinău”, a declarat Nicoleta Pauliuc.
În opinia şefei Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, ţara noastră urmărește cu prioritate interesele cetățenilor din Republica Moldova și realizarea proiectelor bilaterale strategice, principalele forme de cooperare privind: transferul de expertiză în vederea alinierii legislației Republicii Moldova la standardele Uniunii Europene, accesarea în comun a fondurilor externe nerambursabile pentru consolidarea sistemului de securitate și de reacție la situații de urgență, instruirea de specialiști din cadrul MAI al Republicii Moldova în România și gestionarea în comun a consecințelor agresiunii ruse împotriva Ucrainei.
 
 
 Go to top