Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Legea USR pentru expertizarea seismică a școlilor, inițiată de senatorul Cristian Ghica, a fost adoptată

Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind expertizarea seismică a școlilor, proiect inițiat de senatorul USR Cristian Ghica.
Legea, care a primit 267 de voturi „pentru” și niciun vot „împotrivă”, obligă primăriile din țară să realizeze expertize tehnice pentru verificarea rezistenței la cutremur pentru toate imobilele cu destinația de unități sau instituții de învățământ ridicate înainte de 1978.
„În România sunt aproximativ 3 milioane de elevi care învață în peste 6.000 de școli. Cu toate acestea, la ora actuală nu există NICIO SITUAȚIE OFICIALĂ privind școlile cu risc seismic. În mod normal, primăriile ar trebui să facă expertize seismice la școli din proprie ințiativă. Din păcate, asta nu se întâmplă, iar sute de mii de copii învață în școli despre care nimeni nu știe cât de sigure sunt. Din acest motiv am inițiat această lege. Primăriile trebuie să se preocupe în primul rând de siguranța copiilor. Trebuie să verifice fiecare școală și să consolideze acele imobile care au nevoie de consolidare”, a declarat Cristian Ghica, senator USR.
Legea privind expertizarea seismică este printre foarte puținele proiecte care au fost inițiate de Opoziție în acest mandat și care au trecut de votul final al Parlamentului. Printre acestea sunt Legea privind interzicerea hărțuirii și cea privind înființarea Registrului agresorilor sexuali, precum și legea privind eliminarea obligativității utilizării ștampilei în instituțiile publice. La toate trei, Cristian Ghica a fost inițiator sau co-inițiator.



Go to top