Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președinta Senatului, doamna Anca Dana Dragu, miercuri 14 iulie a.c., a E. S. Dl. Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei și a domnilor Emil Jacotă, Însărcinat cu afaceri a.i. al Republicii Moldova și Paun Rohovei, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ucrainei în România

Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a declarat că România apreciază unitatea de acțiune manifestată de cei trei parteneri asociați, prin care se urmărește transmiterea, pe o singură voce, a unui mesaj puternic în sprijinul unei diferențieri mai pregnante în cadrul Parteneriatului estic, prin crearea de noi oportunități de aprofundare a asocierii politice și a integrării economice cu UE.

Anca Dragu: ”România susține demersul proeuropean și relaționarea strânsă cu Uniunea Europeană a celor trei state din Parteneriatul estic”.

De asemenea,  Anca Dragu a evidențiat preocuparea statului român față de contextul dificil cu care se confruntă vecinătatea estică: pandemia de Covid-19, disparitățile socio-economice, influența destabilizatoare a unor actori terți, conflicte prelungite, amenințări hibride și dezinformare. Pe acest fond, valoarea Parteneriatului, precum și necesitatea de a-l consolida pe mai departe, sunt evidente.

În acest sens, domnia sa și-a exprimat opinia ca Parteneriatului estic să rămână un instrument cu valoare strategică, bazat pe valorile statului de drept, democrației și drepturilor omului, împărtășite atât de statele membre UE cât și de statele partenere.



Go to top