Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea vicepreședintelui grupului de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Titus Corlățean la întâlnirea cu E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București

Senatorul Titus Corlățean a participat miercuri, 6 octombrie a.c., la întâlnirea membrilor Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Parlamentul României cu E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București.
În calitatea sa de vicepreședinte al grupului, senatorul Corlățean a ridicat o serie de teme de interes bilateral, circumscrise Parteneriatului Strategic dintre România și Marea Britanie, aflat în prezent într-un proces de negociere, a cărui finalitate va fi reconfigurarea și aprofundarea acestuia.
Oficialul român a menționat drept teme prioritare - aranjamentele post-Brexit și cooperarea UE-Marea Britanie, agenda trans-atlantică - referindu-se la necesitatea complementarității pozițiilor europene și nord-americane și a propus stabilirea unui mecanism de consultări politice la nivelul Ministerelor Afacerilor Externe, din cele două țări prin care să fie negociate și puse în acord noi capitole în cadrul Parteneriatului Strategic reconfigurat, care să lărgească substanța actuală a Parteneriatului axat în primul rând pe dimensiunea de securitate, cu teme precum: cercetare, inovare, noi tehnologii, combaterea amenințărilor hibride, lupta împotriva amenințărilor cibernetice, protecția mediului.
E.S. Andrew Noble a apreciat drept oportună identificarea și punerea în valoare a unor noi capitole privind colaborarea în cadrul noului Parteneriat Strategic, subliniind că dimensiunea europeană și euro-atlantică va sta la baza acestuia.
Convorbirile au fost substanțiale, prin intervențiile membrilor Grupului de prietenie și respectiv ale ambasadorului britanic și s-au desfășurat în termeni amicali și de parteneriat. Nu au lipsit, evident, subiectele de interes pentru comunitatea românească consistentă din Marea Britanie.
 
 
 



Go to top