Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederile senatorului Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, cu omologi din Consiliul Național al Austriei și din Parlamentul Ungariei

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE),  a avut marți, 13 decembrie a.c., două întâlniri, cu ocazia participării, în această săptămână, la reuniunile de comisii ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Paris.
 
În contextul situației tensionate generate de blocarea de către Austria a aderării României la spațiul Schengen, senatorul Titus Corlățean,  președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a avut o  întrevedere cu Reinhold Lopatka, președintele Subcomisiei pentru afaceri europene, vicepreședintele Comisiei pentru politică externă a Consiliului Național al Austriei și șeful Delegației austriece la APCE. În urma discuțiilor, a fost convenită avansarea unei agende de cooperare și contacte bilaterale la nivelul comisiilor de politică externă/afaceri europene din legislativele celor două țări pentru începutul anului viitor, având ca obiectiv depășirea blocajului nejustificat determinat de poziția nefundamentată a guvernului de dreapta de la Viena, care a împiedicat pentru moment aderarea României la spațiul Schengen.
 
De asemenea, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, senatorul Titus Corlățean, a avut o scurtă întrevedere cu Zsolt Németh, președintele Comisiei pentru politică externă a Parlamentului ungar, care deține în același timp și funcțiile de președinte al Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație și șeful Delegației ungare la APCE. În cadrul discuțiilor, oficialul ungar a reiterat sprijinul ferm al autorităților de la Budapesta pentru îndeplinirea obiectivului legitim al României de a fi cât mai curând parte a spațiului Schengen.



Go to top