Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale a finalizat vizitele de lucru programate pentru anul 2022 – ultimele obiectivele vizitate în acest an au fost centrala electrică de la Iernut a ROMGAZ și Dispeceratul național pentru gaze naturale al TRANSGAZ

Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale a finalizat vizitele programate pentru anul 2022 la companiile strategice din domeniul energiei. Săptămâna trecută, delegația Comisiei pentru energie, condusă de senatorul Lóránt Antal, președintele Comisiei și compusă din senatorii Sorin Bumb, Cristian Bordei, Claudiu Mureșan, Eugen Țapu-Nazare și Sorin Vlașin a vizitat Termocentrala Iernut din județul Mureș. Senatorii au fost întâmpinați de directorul general al Romgaz S.A., Răzvan Popescu și echipa de conducere a centralei electrice.
 
„Nu pot decât să repet că aceste deplasări au un rol important în dezvoltarea dialogului cu industria. Cei de la Iernut, de exemplu, ne-au informat că suntem primii politicieni, ca reprezentanți ai comisiei de specialitate, care ne-am deplasat la fața locului” a declarat președintele Comisiei, senatorul Lóránt Antal.
 
Deși termocentrala de la Iernut are, în prezent, o capacitate de producție de numai 150 MW, aceasta este de o importanță majoră în sistemul electroenergetic național iar centrala, în ciclu combinat, cu o capacitate de 430 MW, finalizată în proporție de 80%, va spori rolul respectivei întreprinderi în garantarea siguranței sistemului energetic național, îndeosebi în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică a Transilvaniei.
 
Comisia și-a continuat programul cu o vizită de lucru la Dispeceratul național de gaze naturale al S.N.T.G.N. Transgaz S.A., unde delegația, întâmpinată de directorul general Ion Sterian, a purtat un dialog fructuos cu reprezentanții companiei, președintele comisiei punctând că „La Transgaz am și identificat elemente importante din legislația sectorială, în privința cărora trebuie să continuăm dialogul, pentru a veni în sprijinul operatorului de transport”.
 
Având în vedere programul încărcat al Parlamentului la sfârșit de an, vizitele de lucru la companiile strategice din domeniul energiei, planificate de Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale, vor continua în 2023, în noua sesiune parlamentară.



Go to top